Zelf optische illusies maken met programmeertaal Snap! (1)

1 januari 2020

Om ook jongeren in ons huidige digitale tijdperk met alle beschikbare software en mogelijkheden om zelf te programmeren te interesseren voor het ongelooflijk leuke spel met optische illusies, verwisselingen en optisch bedrog, heeft de liefhebber van optische illusies, computerspecialist en auteur Joachim Wedekind het gezellige en vermakelijke leer- en instructieboekje “Optische Täuschungen animieren für Dummies” speciaal voor alle jongeren en natuurlijk ook voor alle volwassenen met belangstelling voor illusies geschreven.

Zelf optische illusies maken met programmeertaal Snap! (1)

Optische Täuschungen animieren für Dummies

In nagenoeg alle vormen en uitvoeringen van het moderne onderwijs waarin software en computers een lerende rol spelen is het onderwerp en zeker de inhoud van dit geweldige doeboekje van bijzondere educatieve waarde. De gebruikers van het doeboekje worden op een plezierige wijze aangesproken om aan de slag te gaan na eerst het lezen van de informatie over het visuele gegoochel van onze waarneming en van een algemene beschrijving over het gebruiken van de computer en de programmeertaal.

Je zult je ogen na het doorwerken van de eerste pagina’s niet meer vertrouwen. Het boek bevat enkele bekende en minder bekende optische illusies zoals de Kanizsa-illusie, Ponzo-illusie, Münsterberg-illusie, Oppel-Kundt-illusie, cafémuur-illusie en de Lincoln-illusie. U ziet korte en lange lijnen, hoewel alle lijnen dezelfde lengte hebben. En het beste van alles, je kunt de optische illusies met de programmeertaal Snap! zelf ontwerpen en naar wens weer aanpassen. Speel met de afstanden van de lijnen, hun dikte en hun kleur en nog veel meer en controleer of de visuele waardering een geheel nieuwe indruk zal geven. (Wordt vervolgd).

ISBN 978-3-527-71625-8, “Optische Täuschungen animieren für Dummies”, Joachim Wedekind, Wiley-VCH Verlag, 2019, 152 pagina’s.