Zonnewijzers stralen door 3D-anaglyfenbeeldtechniek

16 november 2021

Door een bijzondere samenwerking tussen Job van de Groep en het bestuur van de Nederlandse Zonnewijzerkring is gekozen voor een opzet van een workshop tijdens de NWD - Nationale Wiskunde Dagen van dit jaar. Door de corona-epidemie is het evenement afgelast en staat overigens nu gepland voor 2022.

Zonnewijzers stralen door 3D-anaglyfenbeeldtechniek

Zon & Tijd 1-2021

Door zijn passie voor het maken van 3D-foto’s in diverse driedimensionale beeldtechnieken heeft Job van de Groep een groot aantal foto’s van zonnewijzers verzameld, die op vele locaties staan opgesteld. Dankzij de mogelijkheden van de 3D-anaglyfenbeeldtechniek zijn een aantal afbeeldingen van zonnewijzers in de anaglyfentechniek gerealiseerd.

De succesvolle 3D-fotograaf heeft daar meteen een fors artikel samengesteld met uitgebreide informatie over de wereld van driedimensionale foto’s in stereoscopische en anaglyfenuitvoering. Heel interessant voor alle liefhebbers van zonnewijzers is het kijken naar 3D-beelden waarop zonnewijzers verschijnen. De zonnewijzers bij 3D-projecties afgebeeld krijgen een fascinerende uitstraling door de speciale diepte-effecten.

Job van de Groep, een actief lid in de Nederlandse Vereniging voor Stereofotografie - NVvS, heeft een helder artikel geschreven over de geschiedenis en de ontwikkelingen in stereofotografie. Bij het tijdschrift is een kartonnen 3D-anaglyfenbril toegevoegd, waarmee de lezer kan genieten van 3D-plaatjes. Door de keuze van de afbeeldingen krijgen vooral geïnteresseerde personen een verrassend beeld van de verscheidenheid in modellen en uitvoeringen.


Gerelateerde artikelen